Slik jobber jeg


Jeg foretrekker naturlig lys når jeg fotograferer. Jeg har et gedigent studio ute i naturen og et lite koselige innestudio med naturlig lys som for tiden er under bygging.

Etter fotografering bruker jeg tid på å redigere de bildene jeg føler er verdt å ta med seg videre, og jeg lager et personlig galleri til dere. Leveringstiden avhenger av sesong, og er som regel mellom 1 og 3 uker.
Dere kan deretter velge ut hvilke bilder dere vil ha. De selges digitalt, i høy oppløsning.
Ønsker dere å bestille forstørrelser, album eller andre produkter av meg i tillegg hjelper jeg dere selvfølgelig med det.
Se prislisten min for mer info om dette.

Fotograf Ida Hvattum

Spørsmål og svar

Hvor holder du til

keyboard_arrow_down

Jeg holder til i Fredrikstad hvor jeg har et koselig lite studio med naturlig lys, og masse favorittsteder for utendørs fotografering. Jeg tilbyr også nyfødtfotografering hjemme hos dere om dere heller ønsker at jeg kommer til dere.

Hva slags fotograferinger tilbyr du?

keyboard_arrow_down

Jeg jobber aller mest med familier og barn i alle aldere. Utendørs eller studio. Familiefotografering foregår utendørs. Jeg tilbyr også konfirmasjonsfoto og gravidfoto. Jeg kan også tilby bedriftsfoto om stilen min passer din bedrift.

Når på døgnet er det best å booke fotografering?

keyboard_arrow_down

Utendørsfotografering er aller best 1-2 timer før solnedgang eller 1-2 timer etter soloppgang. Da får vi varmt, mykt lys. Om sommeren er det kanskje ikke ideelt for små barn, men vi prøver så langt det lar seg gjøre å fotografere når lyset er finest. Jeg prøver å unngå å booke fotograferinger mellom kl. 11-16 om sommeren. Høsten, vinteren og våren er mine anbefalte årstider for best mulig lys.

Studiofotografering foregår mellom kl. 9.30 og 14.

Nyfødtfotografering starter fortrinnsvis kl.10.

Hva slags lokasjoner bruker du?

keyboard_arrow_down

Jeg har mange fine steder på lista mi, og er selv veldig glad i eng, åker og skog. Jeg har også fine mer urbane steder om det er mer deres stil. Det viktigste for meg er at lyset fungerer med stedet og at fargene på stedet passer til deres antrekk. Om ikke dere har noen sterke ønsker når det gjelder sted plukke jeg ut et som jeg vet vil fungere. Fotografering ved sjøen foregår kun når sola er lav.

Kan jeg printe bildene selv?

keyboard_arrow_down

Ja, alle bildene dere kjøper er i høy oppløsning og dere har tillatelse til å bestille print der dere ønsker. Men jeg stiller ingen garanti ved bestilling hos andre leverandører enn meg. Vil dere være sikre på å få den kvaliteten bildene fortjener anbefaler jeg å bestille hos meg.Jeg har alle produkter utstilt i studioet mitt, og hjelper dere gjerne å finne ut hva som passer dere.

Hvor lenge varer en fotografering?

keyboard_arrow_down

En familie- eller barnefotografering varer vanligvis i ca 1 time. Nyfødtfotograferinger varer som regel 2-3 timer. Vi holder på til vi får det resultatet vi ønsker, så om det blir 15-20 min over tiden går helt fint.

Stiller vi med antrekk selv, eller har du noe til utlån?

keyboard_arrow_down

Mange stiller i egne klær, men jeg har også noe til utlån i studio. Hovedsaklig til små barn og nyfødt. Det kommer også inn noe til gravid og mammaene etterhvert. Jeg har masse fine luer og hårbånd til nyfødt, og har også alt vi trenger av tepper o.l. til nyfødtfotografering.

Hva gjør vi hvis det blir dårlig vær?

keyboard_arrow_down

Har dere booket utendørsfotografering følger jeg nøye med på værmeldingen dager i forveien. Blir det regn tilbyr jeg å finne en ny dag til dere. Vi kan også flytte fotograferingen inn i studio om det er ønskelig. Vi er ikke avhengig av sol for å få fine bilder. Ofte gir blå himmel og sterk sol vanskelige lysforhold, så overskyet vær er vel så bra!

Hvordan booker jeg?

keyboard_arrow_down

Send meg en mail så sender jeg over ledige tider. Når vi blir enige om en tid får du en skriftlig bekreftelse med betingelser og en pdf med all info dere trenger.

Ta kontakt

Jeg opplever ofte at mine eposter legger seg i kundens spamfilter. Legg derfor igjen telefonnr og sjekk spam for svar.
Tusen takk! Jeg tar kontakt så fort jeg kan
Nei! Noe gitt feil da du prøvde å sende inn skjemaet. Om det fortsetter kan du ringe meg på telefonnummer959 96 682